Terug naar overzicht

TOTAALINRICHTING KANTOREN DUMOBIL

Uitvoering i.o.v. interieurarchitect Philip Simoen

Voor de inkleding van hun nieuw kantoorgebouw in Tielt deed Dumobil een beroep op interieurarchitect Philip Simoen van het gelijknamige kantoor uit Varsenare. NTER nam de uitvoering voor zijn rekening. “De interieurarchitect kreeg carte blanche voor het ontwerp, al beoogden we wel een huiselijke, gezellige sfeer in lijn met de architecturale stijl”, zegt Lieven Braekevelt, projectleider bij Dumobil.

Het eerste wat opvalt in het nieuwe kantoorgebouw is de balie uitgewerkt in een lichte natuursteen en de keramische vloertegel in Cotto d’Este Limestone. Het laag plafond aan het onthaal wordt gecompenseerd door een grote vide waar bezoekers plaatsnemen in fijne, donkere stoelen op een gezellig tapijt. Flatscreens tegen een hoge wand met houtelementen uit notelaar doen dromen van een eigen woning. Op verschillende plaatsen worden de witte muren onderbroken met dezelfde houtaccenten. Ook in de ontspanningsruimte aan de achterzijde van het gelijkvloers staat huiselijkheid centraal met comfortabele zetels en een wandmeubel in notelaar. De keuken ernaast is uitgerust met professionele ovens en kookplaten, zodat hier makkelijk een cateraar aan de slag kan. De benedenverdieping eindigt met een eetruimte die uitloopt in een ruime bar, bekleed met donkere, geaderde natuursteen. Op de muren zijn accenten aangebracht met hetzelfde motief als het vinyltapijt. De eetruimte is buiten doorgetrokken in een gezellig terras met houten tuinmeubelen.

Op het eerste verdiep wisselen zwarte kasten en witte bureautafels elkaar af. Een knipoog naar de strakke, moderne architectuur van het gebouw. “NTER werkte alles op maat uit met hoogwaardige materialen. Omdat veel hout gebruikt werd, voelt het geheel warm aan, ook al blijven de kleuren sober”, vertelt Lieven. Op de verdiepingen is gekozen voor glazen wanden tussen de kantoren en de open ruimtes om de natuurlijke lichtinval zo optimaal mogelijk te benutten. “Onze nieuwe kantoren vormen een rustige, stijlvolle werkplek waarin je direct op je gemak bent en met plezier naartoe komt.”

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01