Terug naar overzicht

INTERIEUR op maat | woning Hooglede

Uitvoering i.o.v. interieurarchitecte Laura Calleeuw

Warme materialen, een eigentijds karakter en een piekfijne afwerking typeren deze woning in Hooglede. Met oog voor detail en zin voor harmonie nam interieurarchitecte Laura Calleeuw het ontwerp en de vormgeving van de woonruimte, leefkeuken, eetplaats, inkom en het bureau voor haar rekening.

Rond het centrale keukeneiland is een vlotte doorgang mogelijk wat veel bewegingsvrijheid geeft. Het keramische, onderhoudsvriendelijke keukenblad steunt op een metalen constructie om een zwevend effect mogelijk te maken en toch voldoende draagkracht te behouden. Bovendien biedt het ruim plaats om met verschillende gasten aan te sluiten voor een gezellige lunch of aperitief. Het afstemmen van de naden van de vloertegels op de contouren van het eiland maken het plaatje compleet.

De open indeling van de leefruimte vergroot de interactie tussen keuken, zitplaats en eetkamer, wat een nieuwe dynamiek in de woning creëert. Ook het zicht op de tuin versterkt dit gevoel, met veel lichtinval als troef. Om te spelen met voldoende contrast in de geïntegreerde leefkeuken en -ruimte viel de keuze op een donkere, gerookte eik. Deze vind je op zowel de keukenkasten als het tv-meubel aan de zithoek.

Door het gebruik van ingewerkte greeplijsten krijgt het geheel een strakke look. Ook de binnenkant van de kasten is afgestemd op de buitenkant en uitgevoerd in een lichte kleur met een tegengestelde nerfrichting. Het is deze uitgekiende combinatie van esthetische details en praktische functionaliteit die het interieur in balans houdt.

Het houten maatmeubilair is tot op de millimeter precies opgemeten zodat elk element naadloos in elkaar overgaat. De technische oplossingen voor de sluitsystemen, lades en toestellen zijn afgestemd op de ontwerpstijl. Zo werd het initiële concept vlot vertaald in de uitvoering. NTER werkte alles op maat uit, waardoor er geen restricties waren qua ontwerp, detaillering of afmeting. Interieurarchitecte Laura Calleeuw trok het totaalconcept door in de volledige afwerking van de ruimtes: van de gordijnen en de kussens over de tafels en stoelen tot de plaatsing van de zitbank. Dit harmonieus geheel brengt rust en sereniteit en geeft tegelijk een karaktervolle uitstraling.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01