Terug naar overzicht

Case | combinatie van materialen

Donkere kleuren vormen een krachtig contrast met lichte tinten en benadrukken de charme van deze originele hoevewoning uit 1600. Het opentrekken van de keuken, berging en eetkamer tot één verbonden geheel versterkt de connectie met de groene omgeving. Het resultaat is een strak, modern interieur die tegelijk huiselijk en warm aanvoelt.

De keuken loopt over de hele diepte van de woning en biedt langs de ene kant zicht op de voortuin en langs de andere op het zwembad en de ruime tuin achteraan. De kasten en muren zijn uitgevoerd in een mix van zwarte Dekton, mortex, laminaat met grove houtstructuur en metaal in bronslak.

De verscheidenheid aan materialen en tinten doorbreken het interieur en brengen het tot leven.

Het kookeiland met een wit, geaderd keramisch werkblad vormt een rustpunt in de ruimte en weerspiegelt het licht optimaal. De opzet van de keuken is comfort en gebruiksgemak, waarbij alle toestellen hun eigen plaats krijgen of netjes opgeborgen zijn. Het inox kookelement werd gerecupereerd uit de oude keuken en voegt extra cachet toe. Een grote spoelbak werd op maat uitgevoerd in zwarte Dekton en is voorzien van een zwarte afvoerstop.

Een donkere kastenwand scheidt de keuken van de eetkamer.

Ook de eetkamer heeft een vrij uitzicht op de tuin achteraan. Hier domineert wit als kleur voor een ultiem ruimtegevoel. De aankleding van deze ruimte is bewust sober gehouden. Vanaf de eettafel is er zicht naar beide tuinen. Achter de eetplaats zit de berging. Het ontwerp van deze wasruimte is minimalistisch en elegant met ingebouwde kasten in Fenix NTM®-laminaat. Met handige lades, een uitklapbare strijkplank en een ruim werkblad staan netheid en gebruikscomfort hier centraal. De ingewerkte verlichting is eenvoudig te bedienen met de schakelaar of vanop de smartphone.

Alle materialen in de voormalige hoeve zijn geselecteerd vanuit een praktisch oogpunt en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De mortex vloer is afgewerkt met drie lagen PUR, waardoor die krasvast en niet gevoelig voor vlekken is. Toch blijven de structuur en grijze schakeringen ervan behouden. In de eetkamer werd een stuk gemarmerde keramische steen hergebruikt als voetstuk voor een beeldhouwwerk. De zwarte stalen deuren naar de berging, inkom en zitruimte benadrukken het authentieke karakter van deze woning en zorgen voor mooie doorzichten.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01