Terug naar overzicht

Woning V.V. – Erpe-Mere

Uitvoering i.o.v. Tom Lierman | Foto’s door Tom Lierman

De aanblik van deze woning doet strak aan met enkele opvallende materiaalaccenten en speelse structuren. Warme tinten geven de woning een huiselijk karakter, met functionaliteit voorop. Het is een vertaalslag van de filosofie waar architect en interieurarchitect Tom Lierman voor staat: woningen ontwerpen vanuit de leefpatronen van de bewoners en ze bedenken van binnen naar buiten toe. Vanuit een goed functionerend concept volgen dan de esthetische keuzes.

Op het gelijkvloers is gekozen voor een gepolierde betonvloer, die met zijn grijze, neutrale kleur makkelijk te combineren valt met andere materialen. In de keuken gaat zo alle aandacht naar het indrukwekkende eiland opgetrokken uit verzoete en gezandstraalde Travertino Titanium-marmer. De greeploze wandkasten zijn uitgewerkt in een diepbruine eikfineer, die mat vernist werd. De warme eik komt ook terug op de kasten van het keukeneiland. De messing kraan voegt extra cachet toe. De verticale nerven van het hout zijn goed zichtbaar en vormen een speels contrast met de horizontale lijnen in de natuursteen. De nis met kookplaat is opnieuw met de delicate travertijn uitgevoerd. Indirecte ledverlichting creëert een aangename sfeer tijdens het koken. De inschuifbare deuren rechts van de nis laten toe alle apparaten netjes op te bergen na gebruik.

In de badkamer zijn de vloer en de wand aan de wastafel uitgevoerd in Ceppo Grigio Conglumeraat-tegels. De grove structuur wordt getemperd door de nerven van het eikfineer, dat terugkomt op de nis met spiegel, in de wandkasten en rondom het bad. Het langgerekte badmeubel eindigt in een geïntegreerd badluik, voorzien van gasveren om makkelijk open en dicht te doen. Ideaal om iets in op te bergen of als bank om op te zitten. Zowel aan het bad als aan de wastafel is gekozen voor een Corian Glacier White-blad. Dit materiaal wordt naadloos geplaatst en is zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. De inloopdouche is opnieuw met Ceppo Grigio Conglumeraat-tegels bekleed, inclusief handige uitsparing met verlichting.

In het gastentoilet beneden is dezelfde stijl doorgetrokken. Het eikfineer en de travertijn komen hier samen in een blad uit Corian Glacier White met een op maat uitgewerkte spoelbak. De kleuraccenten en materialen vormen een harmonieus geheel doorheen de woning.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01