Terug naar overzicht

INTERIEUR OP MAAT | LANDELIJKE Woning Pittem

Uitvoering i.o.v. BCINT, Bieke Casteleyn Interior Architecture

Een elegant samenspel van lichte en donkere tinten en diverse materialen typeren deze landelijke woning. Bieke Casteleyn van BCINT nam het interieur voor haar rekening en combineerde uitgesproken kleuren met sobere structuren voor een optimale balans. Grote raampartijen verbinden de woning maximaal met de natuur errond.

In de lichtrijke woonkamer trekt de afgeronde haard de aandacht door zijn afwerking met donkergrijze pannenstrips en een zwarte metalen boord. De lage kasten zijn geschilderd in een warmwitte tint en trekken de ingetogen elegantie door. Subtiel ingewerkte indirecte verlichting en een parketvloer in visgraatmotief maken het plaatje compleet.

Naast deze zitruimte ligt een aangename eethoek met een opvallend barmeubel in notelaarfineer. Er is selectief gekozen naar een rustige, naturel gekleurde uitvoering van het hout met hier en daar een losse tekening. In het barmeubel is een hangelement met houten planken en een metalen bronzen frame vastgemaakt aan het plafond, waardoor het een zwevend effect krijgt. Het groene schilderwerk in de barnis is hetzelfde als dat gebruikt in het bureau. De gewolkte bronzen achtergrond geeft het geheel extra cachet.

In het verlengde van de eetplaats met bar bevindt zich de keuken waar het donker notelaarfineer terugkomt tegen een subtiele beige achtergrond. De hoge kastenwand omvat twee draaideuren die netjes naar binnen schuiven, waarachter een ontbijtnis zit. Aan het einde van de kastruimte is een onopvallende deur geïntegreerd, die leidt naar de bijkeuken en wasruimte. De kastdeuren hebben een opvallend kader van 1 centimeter rondomrond waartussen de donkerbronzen handgrepen verwerkt zijn.

Op het keukeneiland wordt de structuur van de notelaar herhaald in de geaderde, grof gezette pierre de varennes-natuursteen. Ook hier komt de brede omkadering van de kasten terug. In het werkblad achter het eiland, waar het kookvuur is ingewerkt, is deze stijl doorgetrokken met een authentiek guillotineraam als eyecatcher. De zachte contouren van het meubel dragen bij tot het evenwichtig karakter van deze ruimte. De keramische bleke tegelvloer in halfsteenverband en het tablet brengen een zekere soberheid in de warme ruimte.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01