Terug naar overzicht

Detaillistisch maatwerk voor harmonieus en tijdloos interieur

Uitvoering i.o.v. Dumobil & Interieurarchitecte Laura Calleeuw

Met aardse tinten, warme eiken elementen en karakteristieke natuursteen straalt de Dumobil-kijkwoning in Erpe-Mere harmonie, huiselijke gezelligheid en rust uit. Interieurontwerper Laura Calleeuw hield bewust het materialen- en kleurenpalet beperkt voor een minimalistisch en tijdloos interieur. In de villa is veel aandacht besteed aan de hoogwaardige afwerking, met weloverwogen details, doordachte technieken en stijlvolle accenten voor een sereen resultaat. NTER stond in voor het maatwerkmeubilair.

Het valt in de Dumobil-kijkwoning meteen op hoe het interieur verweven is met het exterieur. De natuurlijke tinten worden doorgetrokken in de villa en versterken zo het binnen-buitengevoel. Dat uit zich onder meer in het donkere, zacht geborstelde eikfineer, dat getint en mat vernist werd. De eiken afwerking is aanwezig in alle ruimtes van de woning, in een massieve of een fineer halve dosse uitvoering. Zo komt het in de keuken terug op de ladekasten, het kookeiland en de verschuifbare kastenwand, uitgevoerd in verticale latten. In combinatie met de bleke hoge kasten en de indrukwekkende verzoete Macchia Vecchia-natuursteen krijgt deze open keuken een sfeervolle uitstraling. De keuken is het toonbeeld van doorgedreven detaillering en finesse. De natuursteen is uit 1 blok vervaardigd om naden te vermijden en de aders natuurlijk te laten doorlopen. Het kookeiland werkt met verschoven volumes voor een speels lijnenspel. Het werkblad uit natuursteen wordt ondersteund door een metalen constructie voor een zwevend effect.

In de open leefruimte dient het tv-meubel als room divider. Dit pronkstuk in eikfineer speelt met horizontale en verticale vlakken, die de nerven van het hout volgen. Dit holle meubel verbergt netjes toestellen en technieken, en maakt handig gebruik van luikjes om alle kabels weg te werken. Zo komt dit ingetogen interieur helemaal tot zijn recht. De hoge graad van afwerking en het oog voor detail kenmerken eveneens de bureauruimte. De tafel uit eikfineer steunt ook hier op een metalen onderstel om dezelfde zwevende illusie te creëren. De kasten in het bureau openen via een tip-on deuren en zijn vervaardigd uit anti-fingerprintlaminaat om afdrukken te vermijden.

Een volgende constante doorheen de woning is het gebruik van een specifieke schildertechniek op de muren en de kastenwanden. Deze techniek van decoratie- en afwerkingsbedrijf Willemyns oogt eenvoudig en is net daardoor extra krachtig. Afhankelijk van de lichtinval krijgt elk geverfd element een andere uitstraling. Het gebruik van een grove korrel geeft de beschilderde oppervlakken een typerende structuur. Hierdoor versterkt de link met de buitengevel in betonlook crepi. Verder is op verschillende plaatsen in de woning MyBronz-lakwerk van lakkerij Vergote gebruikt. Dit is onder meer het geval op de legplanken en de ingewerkte handgrepen van kasten en deuren, en op de spiegelkaders.

Op de bovenverdieping zijn alle materialen en kleuren van beneden opnieuw aanwezig. Ook hier komt het strakke lijnenspel naar voren. Onder meer in de badkamer, waar het zitbankje in de douche op dezelfde hoogte hangt als de zwevende kast onder de wastafels. Het eikfineer geeft een warm effect in de masterbedroom en de verticale houten latjes laten het natuurlijk licht door naar de dressing erachter. In de badkamers is gewerkt met mortex . De wastafels zijn uitgevoerd in dezelfde natuursteen als in de keuken. De spiegelwand is naar voren gebracht en creëert zo een netjes verborgen extra opbergruimte erachter. Details zoals de ingewerkte stopcontacten en grepen, ledstrips voor indirect licht en het gebruik van de nerfrichting van het hout maken het plaatje compleet.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01