Terug naar overzicht

Knap lijnenspel en elegant kleurcontrast in sereen appartement

Uitvoering i.o.v. Interieurarchitecte Sofie Christiaens

Dit uitgepuurde appartement in het centrum van Kortrijk omvat 3 slaapkamers, waarvan 1 met ensuite badkamer, een aparte douchecel en een grote leefruimte met zithoek, eetplaats en halfopen keuken. Het interieur is van de hand van interieurarchitecte Sofie Christiaens. Lichte en donkere tinten wisselen elkaar harmonieus af en geven de woning een serene uitstraling. De open indeling vergroot het ruimtegevoel.

Een brede gang met vestiairekast en een gastentoilet geeft uit op de open leefruimte. In de zithoek bepalen warme, donkere kleuren de sfeer met een plafondhoge wandkast die overgaat in een laag meubel over de volledige lengte van de ruimte. Dit maatwerkmeubilair is uitgevoerd in een rechtdradig, warm donkerbruin vergrijsde eikfineer. Het karaktervolle hout is eveneens aanwezig in de eethoek en de keuken, waar het knap contrasteert met het greig-witte lakwerk op de mdf-kasten. Voor extra privacy is de keuken afgeschermd met een zitgedeelte dat als halfhoge wandkast doorloopt in de eetkamer. Daarachter is het kookvlak geïntegreerd, waardoor de bewoners tijdens het koken tegelijk genieten van het contact met gasten en van het vergezicht over de Leie.

Door zijn gouden adering springt het keramische Calacatta Oro-tablet onmiddellijk in het oog. De goudaccenten komen terug in het kraanwerk en de spoelbakken. In de kastenwand zijn alle toestellen op hoogte geïnstalleerd voor meer ergonomisch comfort. Het maat- en precisiewerk is doorgetrokken tot in het kleinste detail. Zo vloeit het lijnenspel van de kastdeuren naadloos over in de voegen van de vloertegels en in de scheiding met het parket van de eethoek. De verticale handgrepen en nerven in het eikfineer zijn bewust gekozen om de sereniteit in de ruimte te bewaren.

In het gescheiden gastentoilet plaatste NTER een natuursteen met een gelijkaardige adering als het keramische tablet in de keuken. Daarnaast is de gouden detaillering terug te vinden in de spiegelrand die gelakt is in dezelfde tint als het kraanwerk. De douches in de badkamers zijn bezet met groot-formaatplaten uit Calacatta Oro-keramiek. In de slaapkamers en het bureau, dat door een uitklapbed dienst kan doen als logeerkamer, zijn alle maatwerkkasten en werkvlakken uitgevoerd in hetzelfde donkere eikfineer. De verticale belijning is doorheen de woning aangehouden, zo ook op het greepdetail van de plafondhoge deuren. Tot slot is alle indirecte verlichting subtiel weggewerkt.

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN - TEL. 056 29 45 01