Terug naar overzicht

Parkhotel Roeselare - Ontbijtruimte

Voor het Parkhotel in Roeselare voerde NTER het maatwerk uit voor de gezamenlijke ontbijtruimte en dit in een frisse en speelse look.

Net zoals voor het Parkhotel in Izegem zien we hier een strak hedendaagse interieurstijl met een cleane en lichte Scandinavische uitstraling. Het interieurontwerp en het maatwerk volledig gerealiseerd volgens de briefing van de klant.

De klant wou een gezellige en niet al te grote polyvalente ruimte met alle noodzakelijke faciliteiten om een verzorgd ontbijt aan te bieden. Praktisch en bevattelijk voor het personeel, maar vooral overzichtelijk en sfeervol voor de klanten.

Het interieur is overheersend wit met lichte en zachte kleuren voor de muren en gordijnen. Daarnaast heb je het verrassende kleurgebruik voor de knusse decoratieve kussens op de op maat gemaakte zitbank. De kussens bestaan uit een rijk en aaibaar textiel met diepe donkere kleurtinten, met hier en daar een decoratief bloemelement. Ook voor de stoelen een donkere tint van verschillende blauwschakeringen. Het blauwe zien we verder terugkomen in het aardewerk van de borden en ontbijtkommetjes.

Het gebruik van hout is opvallend, zowel voor de vloer, muren en meubelen. Vooral een mooi wit en lichter hout voor de tafels en meubelen van eik fineer gebleekt, licht geborsteld en mat vernist. Voor de vloer een donkerder massief hout.

De muren zijn voor de rest bewust kaal gehouden, zonder extra kaders, foto’s of schilderijen. Dit past perfect binnen de Scandinavische stijl. Alles oogt héél netjes, clean en opgeruimd, geen extra accessoires.

Dit is geen doorlopende zaal met tafels en stoelen, maar een zaal met circulatie, waarbij een vrij en open gevoel heerst. De lichte doorkijkgordijnen zorgen voor een afscherming maar geven gelijktijdig ook doorzicht. Die speelsheid maakt de inrichting interessant om in te vertoeven.

Doorheen de ruimte komt hetzelfde framework in zwart metaal terug. Niet alleen in het buffetmeubel, maar ook aan de hoge op maat gemaakte ontbijt-/bartafel, in de keuken aan het plafond en ook in de stoelen.

In het centrale gedeelte heb je de buffetten, ontworpen om de verschillende delen van een ontbijt heel speels te presenteren. O.m. de lagere zones en het uitspringende glazen gedeelte getuigen hiervan. Het buffet is uitgevoerd op wielen en dus verplaatsbaar. Dit maakt het eenvoudig om de ruimte anders te gaan indelen voor grotere groepen.

Het buffetmeubel is afgewerkt met een composietsteen. De materialen wisselen elkaar af, wat resulteert in een mooi spel van kleuren en texturen.

Bij de conceptontwikkeling voor dit maatwerk werd rekening gehouden met het uitzetten van een functionele en gezellige ruimte. Niet enkel voor de hotelgasten, maar ook voor mensen van buitenaf die er willen komen genieten van een lekker verzorgd ontbijt in een sfeervol kader.

Interieurarchitecte Katty Ghekiere spreekt over een prachtige opdracht en een uiterste boeiende uitdaging. Een fijne en constructieve samenwerking met de klant leidde tot deze prachtige ontbijtruimte.

Bekijk ook de realisatie van het PARKHOTEL in IZEGEM

PLANNEN?
WE BEKIJKEN DIE GRAAG SAMEN MET U.

Vorige | Volgende


INTERESSE OF VRAGEN
OVER DE REALISATIE VAN JOUW PROJECT?

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND, WE LUISTEREN EN BEKIJKEN GRAAG UW PLANNEN.